DE SERENE SCHOONHEID VAN DE CALLA

is als uitgangspunt genomen voor de inrichting. FG stijl uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het interieur. Calla’s is gevestigd in een voormalig negentiende-eeuws bedrijfspand, dat veel weg heeft van een koetshuis. Op de begane grond is de Champagnelounge, een uitstekende plek voor een aperitief, gescheiden van de Chefs Table, met een zijden geborduurd kamerscherm.

De Chefs Table is een hoge tafel met zicht op de marmeren keuken. Acht stoelen, uitgevoerd in hagedislederen print van Fendi, geven gasten de gelegenheid te genieten van het gastronomische ‘circus’ dat zich tijdens lunch en diner ontvouwt. De centrale trap leidt naar de eerste verdieping waar aan twee kanten ronde eettafels staan in de langwerpige dinerruimte. Daglicht door de dubbele deuren en de ramen wordt weerkaatst in Oostenrijkse kristallen wandarmaturen en glinstert over reflecterende oppervlakken, zoals een Perspex wijnkoeler langs de wand. Deze moderne setting is de perfecte achtergrond voor het culinaire meesterschap van de keukenbrigade van Ronald van Roon. Het eten en het interieur zijn perfect in balans: puur en licht worden zo benadrukt door subtiele kleurschakeringen.

Restaurant Calla's Den Haag-9.jpg